Publisert av: seniorforum | 25/06/2017

Midtsommerturen til Østersund med omegn er unnagjort

Jon, Ellinor og Per i draget på mittsommerdagn i O-viken

Dans rundt mittsommerstangen.

Tilsammen 45 glade deltakere var med på bussturen til Østersund området i tiden 22-24 juni. Jeg tror de fleste syntes det ble en stor opplevelse. Med guiding oppover til Meråker og ikke minst at vi tok omveien over Kopperå, en bygd som mange ikke hadde besøkt. Takk til Bjørn Åsvold som var en framdragende guide. På turen fra Duved til Fjellsetra var det eier av Fjellsetra Urban som sto for guidingen. Han er en alt mulig kar. Han fortalte som om karolinerens lidelser og vi stoppet ved Duved skanse. Han berettet også om hvordan Åre og nærområdet tok i mot våre nye landsmenn, og at det er stort behov for ny arbeidskraft i området. Det er absolutt et vekstområde.

 

Maud Frånberg tok imot oss i Krokom og der ble vi servert velkomsdrikk i bussen. Hun orientere oss om Østersund både på turen dit og også neste dag hvor vi blant annet vi høre og se hvordan Frøsøn flyplass hadde forvandlet seg fra en militær flystasjon og til et sted hvor det var mange nyetableringer, både hotell og messeområder. På torsdagskvelden var det også en time med sitteyouga som Maud ledet oss i, spennende!

Fredagen var mittsommerdagen og med stort opplegg i O-viken. Her vi vi se at Mittsommerstangen ble heist og dansen rundt mittsommerstangen. Mye folk og godt vær. Og vi hadde med 3 spillmenn, Ellinor og Per Grøtte og Jon Sakshaug. Disse fikk både opptre for seg selv og sammen med det svenske spelmannslaget. Ellers underholdt de oss med spill både på dag- og kveldstid. Takker så mye.

Og så jeg turen til Persåsen hvor vi ble tatt i mot av Leif som hadde bygd opp dette spennende stedet gjennom 50 år. Han berettet om gamle dager og fortalte oss mange historier, og ikke minst ble vi vist rundt i fikk deltaktighet i hans trearbeid. Persåsen er et sted som må oppleves! På kvelden grillfest og spilling og konkurranse i støvelkasting, mye moro!

Returen på lørdagen gikk etter planen med stopp i Åre for shopping og lunsj på Holiday club. Og vi kom hjem til grustaket ved halv fem tiden. Stor takk til Torleifs bussreiser som hadde sagt ja til Nils Sten som sjåfør. Nils gjorde en framdragende jobb, ikke bare som sjåfør, men også som deltaker på turen. Han får de beste anbefalinger!

Til slutt en stor takk til alle sammen som deltok på turen. Og takk til Einar som tok imot påmelding og Modulf som sendte ut info om turen og sammen med Åse kjørte forpatrulje i Østersund.  Takk til Ambjørg som hjalp meg mye! Det er mye mere som kunne vært nevnt, men det er på tide å stoppe nå på en søndags formiddag! Hilsen Ole, turleder!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: