Publisert av: seniorforum | 03/01/2015

Seniorfilm onsdag 14 januar «The imitation Game»

Hodejegerne-regissør Morten Tyldums USA-debut med Benedict Cumberbatch og Keira Knightley, en dramatisk thriller om den brilliante vitenskapsmannen Alan Turings forsøk på løsning av Hitler-Tysklands Enigma-krypteringer under den andre verdenskrig.

En vinterdag i 1952 tok britiske myndigheter seg inn i hjemmet til matematikeren, krypteringseksperten og krigshelten Turing (Cumberbatch) for å etterforske et innbrudd. Overraskende ender det med arrestasjon av vitenskapsmannen. Han ble anklaget for grov uanstendighet, med utgangspunkt i et syn på at homoseksualitet var noe kriminelt.
Helt uvitende var myndighetene om at deres bytte var selve pioneren innenfor moderne datateknologi. For Alan Turing var mannen bak en stor bragd under andre verdenskrig. Med en spesialgruppe bestående av studenter, språkvitere, sjakkmestere og etterretningsagenter lyktes han i å tolke Hitler-Tysklands såkalte uløselige koder – og forstå sentrale krypteringer generert av krigsmaktens avanserte Enigma-maskiner.
«The Imitation Game» er den intense og nervepirrende historien om det brilliante, men kompliserte geniet Alan Turing, som under umenneskelig press bidro til å forkorte en verdenskrig – og redde livene til tusenvis av mennesker.
Filmskaperen Morten Tyldum ble hentet fra Norge for å regissere «The Imitation Game» etter suksess og internasjonal oppmerksomhet med sin forrige film «Hodejegeren».

Filmen starter kl 1200.

Salg av kaffe og kaker fra kl 1100. Husk å fornye medlemskapet, kun kr 100. Kan innbetales før filmen eller ved innsending til konto 44652378215. Husk å skrive navnet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: