Publisert av: seniorforum | 29/11/2012

Med trekkspill i operaen- seniorkino, en film med mye lun humor.

Bilde fra dagens forestilling i kinoen den 12.12.12.

Bilde fra dagens forestilling i kinoen den 12.12.12. med glade julegavevinnere.

Ja dette ble en virkelig artig film å overvære. Tilstede i dag var 85 som fikk se en historie med mye lun humor og hvordan forberedelsene var til den store opplevelsen det var å kunne få opptre med sang og musikk i operaen. Og ikke minst, det var meget imponerende å se den oppslutningen disse 2 forestillingene fikk fra deres egen landsdel, men ikke nok med det. Det kom også folk fra USA som hadde sett trekkspillklubben opptre i USA på 90-tallet.

Dette var den siste seniorfilmen dette året. Vi har hatt 9 forestillingen og med tilsammen 1777 tilskuere som betyr et snitt på 196, meget bra!

I etterkant av seniorfilmen ble det uttrekt tilsammen 12 julegaver. Det var 3 esker flatbrød, 3 branntepper, 3 kort med 1 års gratis medlemskap i seniorforum og 3 kort med gratis adgang til seniorfilm første halvdel av 2013

Det hele startet med en forespørsel om å underholde på en lokal festival og har utviklet seg til et fenomen som samler fulle hus land og strand rundt.

De har hatt en eventyrlig suksess, både i Norge og utenlands. Dette er et møte med entusiastiske trekkspillere som ikke kan forstå hvorfor de ikke skulle få lov til å spille i Operaen. De er tradisjonsbærere som dyrker den gode musikken fra 50- og 60-tallet. De er kulturbærere av en kultur som ikke synes å gå ut på dato, og som står i sterk kontrast til en mer urban kulturforståelse.

Det tok tolv år før de fikk slippe til på scenen i Bjørvika og stemningen var høy da trekkspillerne endeliig fikk innta scenen i finkulturens høyborg i hovedstaden.
I forkant av filmen blir det servert gløgg med noe attåt. Det blir også uttrekning av julegaver til de frammøtte. Filmen varer i 1 time og 16 minutter.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: